Big Fly

Egy blog a baseballnak

Braves 2019 - Az alapszakasz előtt

2019. március 28. 20:45 - nygb

Március 28-án, magyar idő szerint 20:05-kor a Braves számára is elrajtol az alapszakasz, méghozzá a Philadelphia Phillies ellen. Hogy idén meddig jut a csapat, sikerül-e a keleti divízió bajnoki címének megvédése, rosszabb esetben egy wild card-hely, az nagy kérdés: megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire sikerült jól az offseason, elég jó-e a játékoskeret, képes lehet-e a Braves felvenni a tempót a jócskán megerősödő ellenfelekkel szemben. De min múlhat pontosan a szezon?

 

d3ectjjwsaanl8b_jpg_large.jpg

Josh Donaldson

A legnagyobb fogásként emlegetik a Torontótól érkező Donaldsont, akit 23 millióért sikerült egy évre igazolni. A 33 éves Donaldson előző szezonjait sérülések nehezítették, amúgy kiváló képességű játékosról van szó: 2015-ben az Amerikai Liga legértékesebb játékosának választották, 41 homert ütött (2015-17 között átlagban 36 homer szezononként), tavaly 52 mérkőzésen lépett pályára, .801 OPS-t hozott össze. Karrierje utolsó állomásaként tekint a Bravesre, ami akár extra motivációt is jelenthet saját magának is. Sokat várnak tőle, minőségi játékos, nagy kérdés, egészséges marad-e.

 

donaldsonbraves.jpg

Brian McCann

Szintén novemberi igazolás a 35 éves McCann, aki ugyancsak egy éves szerződéssel került az Atlantához. McCann hazatért: 2005 és 2013 között Atlanta-játékos volt, majd játszott a Yankeesben és az Astrosban – utóbbi 2017-es bajnoki címében kulcsszerepet vállalt. Hétszeres All Star, 2015-ben a Silver Slugger-díjat is besöpörte, tavaly sérülés miatt 63-szor lépett pályára, ami azért is különösen fájó, mert remek áprilist produkált, és a szeptemberi visszatérése is jó kilátásokkal kecsegtethet.

A támadószekció

A 2018-as szezon egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy képes lesz-e maradandót alkotni első szezonjában Acuna, és végigtekintve az előző éven, nem nagyon lehet okunk a panaszra – nem véletlenül seperte be az év újonca díjat a 21 éves tehetség (111 meccsen 26 homer, 26 dupla, 4.1. WAR – a National League Mike Troutjaként hivatkozhatnak rá lassan). Nagyon jó Acunát a Bravesben tudni, bízva abban, hogy még csak ezután jönnek az igazán jó évei. Minden esély megvan arra, hogy félelmetes támadószekciót alkot majd Freemannel és az újonnan érkező Donaldsonnal, nem is beszélve a cserékről: Camargo és Duvall vannak annyira jók, hogy bármikor lehessen számítani rájuk.

braves-freeman-ronnie-single.jpg

 

Sérülések a dobóknál

Sérüléshullám sújtja a Braves-dobókat: Folty, AJ Minter, Gausman és Vizcaino szereplése kérdéses a nyitómeccsen vagy a szezon első heteiben. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy nagyobb szerepet kaphatnak a fiatal dobók: Wright (tőle rengeteget várnak, a liga legígéretesebb újoncai között tartják számon), Toussaint, Fried (ő az előszezonban kiválóan teljesített) és Wilson. Nagy kérdés, milyen évet fog futni a veterán Teheran, aki karrierje során immáron hatodik alkalommal kezdhet Braves-színekben a nyitómeccsen. Szerződésének utolsó évéhez érve még benne van, hogy utoljára megmutatja magát.

A keleti divízió

Brutális lesz a keleti divízió, nincs egyértelmű favorit a csapatok között. Nagyon megerősödött a Philadelphia, ugyancsak jól igazolt a Mets és a Washington is, élmény lesz nézni, valahányszor összecsapnak egymással a favoritok. Olyannyira kiélezett verseny várható, hogy egy-egy elemző szerint még az sincs kizárva, hogy csak az utolsó pillanatban dől el, ki húzza be a divíziót. Bármennyire is jól sikerült az előző év, nem vehető biztosra, hogy a Braves meg tudja-e előzni a többieket, újabb sikeres szezont produkálva.

 eastdivision2.png

 

Szólj hozzá!
Címkék: preview 2019

A bejegyzés trackback címe:

https://bigfly.blog.hu/api/trackback/id/tr114705836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása