Big Fly

Egy blog a baseballnak

Az első kilenc

2019. április 08. 19:52 - nygb

162 meccses a baseball-szezon, nagy hülyeség pár találkozó után messzemenő következtetéseket vonni, de azért emlékezzünk meg az idei indulásról, az első kilenc meccsről, többesszám első személyben, ahogy az egy igazi vérmes rajongóhoz illik. Hátha mást is elkap a baseball-szenvedély.

d3wlqwqxsaaadv-_jpg_large.jpg

Március 28-án a Philadephia otthonában bizony elrajtoltunk, de úgy emberesen, a Phillies rögvest kisöpörte a bandát. Nem volt könnyű dolgunk, az utóbbi hetekben agyonhájpolt Harper ott volt az ellenfél sorai között, a nyitányra a létező összes Phillies-szurker a segge partjára tetováltatta a legenda nevét, mire a második és a harmadik meccsen ütött is két homert, a rajongás az egekig szökött, a Braves-dobók és az egész bullpen viszont a holtidényben ragadt. Zsinórban három vereséggel nyitottuk a márciust, jókor jött a hír, hogy Acuna 21 évesen, 106 naposan 8 évre írt alá a csapathoz, 100 millióért.

 

2mc55p2xq4q21.jpg

A következő szériában a Cubs-védelem hálistennek mindent eltolt, amit csak el lehetett tolni: elképesztő bénázások mentek az első találkozón, 6 error, közben McCann 2013 óta először játszott az Atlanta színeiben, jól ütött, Donaldson úgyszintén, Acuna is hozta első homerjét a szezonban. Söprés lett a vége, az utolsó meccsen Fried 86. dobásánál sikerült először bázishoz érnie a Cubsnak, viszont Sobotka és Minter a végére eléggé forróvá tette a helyzetet, 9-3-as állásnál a 9. inningben Cubs-játékosokkal voltak tele a bázisok, végül 9-4-re sikerült hozni a találkozót. Markakis karriercsúcsot jelentő three-run double-t és two-run double-t ütött. Fried baromi nagyot ment, és bizakodásra adott okot, hogy Foltynewicz az utánpótlásban 5 inninget dobált végig hiba nélkül, és Gausman is lekerült a sérültek listájáról.

 

 

6 meccs után, 3-3-as mérleggel következett a Marlins (2-5), folytatódott a dobók jó sorozata, Biddle és Vizcaino közreműködésével 4-0-ra sikerült behúzni az első találkozót, kevésbé volt örömteli viszont a folytatás: Brian McCann 2-0-nál sérült le a 4. inningben, Flowers lett a catcher,  a másik oldalon a miamis Alfaro pechünkre karrierje során először ütött két homert, méghozzá Minterről. Culberson még megfordíthatta volna, de Castro leszedte a labdáját (4-2). Nem kell ahhoz baseball-zseninek lenni, hogy lássuk, nagyon kéne egy igazi veretős closer a csapathoz.

McCann kiesése Alex Jackson MLB-debütálását jelentette a széria zárásán (bár pontot nem szerzett), Newcomb dobált neki, Freeman megütötte szezonja első homerjét, az igazi hős azonban Swanson volt, aki előbb homert ütött, majd a 9. inningben beállította a 4-3-as végeredményt. Dansby a Braves eddigi legnagyobb meglepetése, 9 mérkőzés után .346/.471/.731.-es számokat hozott (AVG/OBP/SLG).

9 mérkőzés, 5-4-es mérleg, bekezdett a szezon, nem csak nálunk: Trout az Angelsnél jóformán minden suhintásával üt egy homert, a Dodgers és a Brewers összvissz két meccset veszített eddig, szenved a Red Sox, DeGrom viszont a Metsnél igen nagy formában villog, de persze a Braves se panaszkodhat. Nem csodálnám, ha a Colorado ki se merne állni ellenünk.

Szólj hozzá!
Címkék: braves2019

A bejegyzés trackback címe:

https://bigfly.blog.hu/api/trackback/id/tr4014749321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása